Torsdag den 29 oktober kombinerar vi eleganta viner från Nordanåkällaren med utsökta ostar från Skafferiet Nygatan 57. Vår vinmästare Lennart Lundmark har tillsammans med Doris Ekefjärd Skafferiet Nygatan 57 komponerat en vinprovning med 5 viner och 5 olika ostar. Doris kommer att berätta om ostarnas ursprung och egenskaper och Lennart kommer att beskriva vinernas karaktärsdrag och… Fortsätt läsa Kan det bli mycket bättre?
Inlägg
TYSK AFTON “Frankische brotzeit und weinspezialititen”
Välkommen till en tysk afton den 2 oktober. Vi provar fem vita Frankenviner från Weingut Burgerspital zum Hl. Geist i Wurzburg. Till dessa viner äter vi en tysk charkuteritallrik. Provningen börjar kl 18.00 och kostar 495 kr/pp. Boka plats på 070-389 49 99 eller bokning@nordanakallaren.se. Begränsat antal platser.
TYSK AFTON – Fränkische brotzeit und weinspezialitäten
Fredag den 15 maj är du välkommen till en tysk afton där vi provar fem vita Frankenviner från Weingut Burgerspital zum Hl. Geist i Wurzburg. Till dessa viner äter vi en tysk charkuteritallrik. Provningen börjar kl 18.00 och kostar 695 kr/pp. Boka plats på 070-389 49 99 eller bokning@nordanakallaren.se. Begränsat antal platser.
Unik Amaroneprovning den 20 februari
I samarbete med Anna-Karin Nilsson på Gastronomika inbjuder Nordanåkällaren till en unik vinprovning som aldrig tidigare arrangerats i Skellefteå. Vi provar Amaroneviner från samma vinodlare ur olika årgångar, en s.k. vertikalprovning. Fem viner från producenten Antolini vini av årgångarna 2004,2005,2006,2008 och 2009 ger oss en enastående upplevelse av hur årliga vädervariationer påverkar doft och smak… Fortsätt läsa Unik Amaroneprovning den 20 februari
Portvin och ostar från portvinsprovning
1. Calem Fine Ruby (8338) och Svedjan Rustik, blåmögelost av opastöriserad komjök. 2. Fonseca 10 Year Old Tawny (87276) och Skabram, opastöriserad hårdost gjord på mjölk från fjällko. 3. Taylors LBV 2009 (82744) och Stilton, blåmögelost gjord av pastöriserad komjölk. 4. Niepoort Vintage Port 2011 (76331) och Magna, gråmögelost från Oviken gjord på opastöriserad komjölk.
Viner från fredagens Afterwork
1. Buena Vista USA, Kalifornien, North Coast, Sonoma County, Carneros. Varunr. 6380, 175kr 2. Casa Lapostolle Cuve Alexandre Cabernet Sauvignon Chile, Rapael, Colchagua, Varunr. 89320, 202kr 3. Crozes-Hermitage les Launes Cote du Rhone, Crozes-Hermitage Varunr. 2800, 139Kr 4. Fetzer Barell Select Zinfandel USA, Kalifornien Varunr. 6425, 129kr
PORTVIN & STILTON DEN 3 DECEMBER
Nu har vi julpyntat i vinkällaren och bjuder in till en trevlig jultradition, Stiltonost och portvin. En kombination som lockat många julfirare i århundraden. Vi har satt samman en provning som består av fyra portviner. Till vinerna smakar vi stilton samt tre norrländska gårdsostar. Provningen börjar kl 19.00 och kostar 298 kr/pp. Boka plats på… Fortsätt läsa PORTVIN & STILTON DEN 3 DECEMBER
AFTERWORK DEN 21 NOVEMBER
Vill du förvandlas till en fullfjädrad vinkännare för en kväll? Fredag den 21 november har vi satt ihop en vinprovning med fyra druvtypiska viner av fyra olika ursprung som är bra för nybörjare eftersom det är lätt att känna skillnaden i smaken på dem. Provningen börjar kl 17.00 och kostar 198 kr/pp. Boka på bokning@nordanakallaren.se.